Historik och verksamhetsberättelse

Hallå där Joanna Armstrong

När startade nätverket Selma, av vem/vilka och vad fanns det för intentioner?

 

 

"Det var 2007-2008 och Lene Meldgaard och jag som kände att det behövdes en träffpunkt för just kvinnliga företagare eftersom vi ansåg att kvinnor som driver företag har andra förutsättningar än män som driver företag. Kvinnor startar ofta företag när barnen kommer, och har redan hundra bollar i luften samtidigt som de parallellt ska lära sig företagande med alla dess utmaningar. Ett annat vanligt scenario är att kvinnor hoppar på eget företagande när de har blivit av med en anställning; de hoppas på större frihet och arbetsglädje.

Lene drev redan företag, och jag hade drivit tidigare och funderade på att starta upp igen. Vi ville skapa ett forum där vi öppet kunde prata ut om det som kanske inte alltid fungerade så bra i livspusslet. Vi ville inte ha skrytmöten, utan konstruktiva problemlösarträffar.

Visionen var att alla kvinnliga företagare var välkomna utan oro för konkurrens. Vi skulle lära och inspireras av varandra; den företagaren som kunde något mer om ett företagsområde fick dela med sig till de andra i form av informella föredrag. Nätverkandet fick ske spontant och utan formella processer.

Målet var att det skulle vara högt i tak och där företagarglädje och samarbete över gränserna var grundpelare i gruppen".

Foto: Lo Varg

 

Vad hände i Selma 2021?

Klicka på bilden så kan du läsa vår verksamhetsberättelse för 2021-2022.