Föreläsningar

Selma bjuder in externa föreläsare 5-6 gånger per år och medlemsföretagen bjuder på sin expertkunskap då och då. Här är några av de fantastiska inspiratörer och informatörer vi har haft nöjet att vara värd för.

Kika även in i kalendariet om du vill se aktuella händelser.

Kroppen som instrument

maj 2019

Berryl Kornhill var inbjuden gästtalare och höll föreläsningen "Kroppen ditt instrument". Den handlade om hur du kan skaffa dig nycklar till hur du tränar din röst, andning och kropp för att effektivt kommunicera även i stressiga situationer.

Anna Siönäs från Mälarö Skydd

maj 2019

Anna Siönäs från Mälarö Skydd berättadee om vad Mälarö skydd erbjuder i sin butik på Färingsö. Det är allt från lagning av maskiner som till exempel gräsklippare till arbetskläder och även finkläder. Behöver du firmakläder med logotype eller PR-produkter till ditt företag så hittar du även det här.

Om avtal och förhandling

april 2019

Veronica Silfur som driver Silfur Advisory har arbetat som IT- och managementkonsult sedan -97 och är nu egenföretagare och senior konsult. Hon har lång erfarenhet av avtalsförhandling och prissättning inom konsultverksamhet. Veronica delade med sig av sitt förhållningssätt och kring att veta sitt värde och att ta betalt efter det.

Om byggprocessen

mars 2019

Jelena Larsson från Arkval AB höll en föreläsning kring arkitektens roll i ett projekt. Det handlade om projektskeden, ansvarsfördelning och kompetenser och hur det går det till i en byggprocess.

Storytelling för företag

mars 2019

Eva Norén från Vidare Consulting höll en föreläsning som handlade om storytelling för grupper och företag samt om skrivande för personlig och kreativ utveckling. Hennes föreläsning handlade också om marknads- och kundinformation för bättre affärer.

Öka din försäljning med kraften i digital teknik.

februari 2019

Hanna-Karin Grensman, som är skribent, författare och föreläsare, höll i en föreläsning om kunders förändrade konsumtionsmönster. Hon berättade bland annat om hur företag behöver arbeta med nya strategier för att lyckas med sin försäljning. Grensman har skrivit boken E-handel i teori och praktik, som utkommer på Sanoma Utbildning i mars 2019.  

Annika Engström, Harmony at Work

24 oktober 2018

Annika höll föreläsning kring byggande av varumärken. Hon delade med sig av praktiska tips som du kan använda i ditt budskapsbyggande.

Eliisa Lönnborg, Inför2halvlek 

2 oktober 2018

Eliisas föreläsning handlade om stress och det autonoma nervsystemet samt det sympatiska och parasympatiska. Hon lyfte upp de faktorer som påverkar och vad man själv kan göra.

 

Lena Zetterberg Björk, TrueCopy.

2 oktober 2018

Lena presenterade en föreläsning om marknadsföringsstrategier och vad som driver henne i sitt jobb som copywriter och kommunikationskonsult. Hon delade med sig av sina bästa tips för att skriva effektiva texter som egenföretagare.

Annika Kupila, Kimmy Säljutveckling AB

31 augusti 2018

Annika höll en inspirerande och motiverande föreläsning med workshop för oss Selmor. Hennes föreläsning innehöll säljande beteende och attityder, kommunikationsstil och DISC, vikten av att ställa de rätta frågorna samt sätta enkla mål för ditt säljande.  

Fotograf Monika Ljungcrantz Stoltz

april 2018

Monika Ljungcrantz Stoltz presenterade sitt arbete som fotograf och hur man genom fotokonsten kan måla med ljus. Monika uppmanade oss att se på våra bilder, eftersom andra gör det och tänka igenom språket de förmedlar. Den visuella kommunikationen är en röd tråd genom Monikas arbete, då hon både har utbildning från IHM Business school och som fotograf. 

Pernilla Ström från ID Design 

april 2018

Pernilla Ström berättade om sitt arbete som inredningsarkitekt och designstrateg. Förslag till färg- och ljussättning, material- och möbleringsförslag,  ritningar och 3D-modeller tillhör det som Pernilla jobbar med. Men även att bygga in reklamarbetet för företag i inredningen. Inredning till företag bör stärka varumärket och ses som en del av den visuella kommunikationen.

Jeanett Lavenant från Mälarö Friskvårdscenter

mars 2018

Jeanett föresläste om Mindful Breathing & Movement. De flesta människor idag andas felaktigt vilket gör att kroppen hamnar i en konstant stressrespons. Konsekvenserna är förödande och orsaken till många sjukskrivningar. Genom medveten andning lär sig deltagarna att själva förbättra sin hälsa avsevärt.

Christin Blomberg - Lilla Sörgården

februari 2018

Christin berättade om hur det är att driva pensionat i lantlig miljö i Kungsberga. På Lilla Sörgården bor man i bekväma hus eller rum och äter mat vällagad med kärlek. Här njuter man av livet på landet tillsammans med familj och vänner. Det är nära till sjön och det finns också en stor trädgård som erbjuder hängmattehäng såväl som grillmys.

Lo Varg - fotar med känsla

februari 2018

Lo Varg talade om att fotografering är mer än bara själva plåtningen. Att veta vad bildens syfte är och att fota bild som väcker känslor kräver både planering och efterarbete. Hon visar case från sina jobb och hur viktigt det är att förstå ljus, använda teknik till sin fördel och att fota med känsla, att kunna framhäva det man vill.

Appar och Digital utveckling

november 2017

Emma Wiklund från Entella kom till Selma för att prata om den digitala utvecklingen när det gäller appar och lite historia. Hon presenterade möjligheter, utmaningar och visa några olika spännande case och affärsidéer som hennes företag har arbetat med och varit med och utvecklat.

Varumärkesprofilering

oktober 2017

Annika Engström arbetar operativt och strategiskt inom marknadsföring. Hon talade om vikten att följa en enhetlig linje i företagsprofilen och att arbeta med sociala medier. Annika menar också att "för att nå de fina resultaten behöver man kliva ur komfort-zonen".

Digital Balans

oktober 2017

Jeanette Juhnestam är hälsokonsult och arbetar med digital balans. Hon gav oss tips på hur vi kan minska överanvändningen av mobiler, surfplattor och digitala medier. Det är en fantastisk teknik vi har tillgång till, men det är bra om tekniken används i rimlig omfattning för att inte skapa onödig stress i vardagen.

Skapa resultat & Må Bra 

september 2017

Morgan Lindström, Nya Ledarskapet har verktyg för hur man skapar resultat i sin verksamhet. Han tränar idag företagare i fyra ledarkompetenser över tid för att skapa ett bestående resultat. Förutom att tala om hur man kan lyckas bättre, brinner Morgan för att man samtidigt ska må bra och utvecklas.

Hälsa och Livsstil

juni 2017

Maria Borgström som är Akupunktör och Hälso- och livsstilscoach berättade om olika personlighetstyper sett utifrån Traditionell kinesisk medicin och 5-elementsteorin. Vi fick lära oss om de olika personlighetstyperna för att lättare kunna förstå oss själva och andra. 

Referensmarknadsföring

maj 2017

Jennie Kvintåhs bjöd oss på insikter i referensmarknadsföringens fördelar och hur vi kan nätverka bättre. Du behöver inte arbeta hårdare utan istället ha en marknadsplan för vilka du ska nätverka med och varför.

Affärsutveckling

september 2016

Lisen Nordenswan är coachande affärsutvecklare. Hon talade bland annat om hur man leder sig själv som företagare. Ett verktyg är att göra en visionboard. Lisen berättade också om vikten av att ha en approach och visa vem du är i din yrkesroll.

VD för FutureWise

22 okt 2014

Trendspanaren Peter Siljerud funderade med oss – Hur ska vi planera framåt? Peter är en etablerad aktör inom trendspaning och omvärldsanalys. Med brinnande engagemang håller han inspirerande trendföredrag med tankeväckande omvärldsrapporter och provocerande framtidsscenarier.

Kundbemötandet

23 maj 2014

Titti Lisjö Dalen hjälpte oss se hur vi får nöjdare kunder genom vårt sätt att kommunicera med dem. Hur talar vi med dem? Vilka ord väljer vi att bemöta dem med? Varför är tonläget viktigt? Varför ska vi ställa många motfrågor?

Bli nätsmart

16 okt 2013

Jackie Kothbauer berättade för oss hur man blir NÄTSMART. Använd de 10% som ger 90% av effekten. Sluta jaga, ragga och sälja! Hjälp kunderna hitta dig med hjälp av sociala media och ditt personliga varumärke. Bli superstjärna i vilken bransch som helst.